Pierniki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

53

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3.5 szklanki

1 szklanka

8 łyżek

4 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miód zagotować z przyprawą korzenną i kakao.

Krok 2

Wywarem zaparzyć mąkę i posiekać widelcem.

Krok 3

Po lekkim przestygnięciu dodać cukier, Kasię, sodę, jajka i żółtka.

Krok 4

Wyrobić ciasto.

Krok 5

Rozwałkować na grubość 1/2 -1 cm i foremkami wyciąć z ciasta różne kształty.

Krok 6

Piec w temperaturze 160 stopni C przez 10 - 15 minut.

Krok 7

Wystudzone dowolnie ozdobić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej