Pierniki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

178

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżeczki

1 sztuka

0.5 szklanki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miód rozpuszczamy i do gorącego dodajemy przyprawę do piernika, a następnie Kasię.

Krok 2

Gorącą masę wylewamy na mąkę i przecieramy.

Krok 3

Dodajemy jajko, sodę i cukier i zagniatamy ciasto, w razie potrzeby podsypując je maką.

Krok 4

Wałkujemy na placek grubości -2-4 milimetrów i wycinamy ciasteczka, układamy na posmarowanej tłuszczem blaszce i pieczemy na złoto BARDZO WAŻNE! ZDEJMOWAĆ Z BLASZKI ZARAZ PO WYJĘCIU Z PIEKARNIKA:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Piernik Ziuty
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej