
Składniki
1 szklanka
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
3 łyżki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pestki prażymy na patelni, na małym ogniu. Wystarczy ok. 3-4 minut aż pestki staną się złote.
Krok 2
Daktyle zalewamy wodą (do poziomu daktyli), następnie (po ok 10 min) miksujemy całość (woda+daktyle) z pozostałymi składnikami i uprażonymi pestkami do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 3
Przekładamy do miseczek, i ozdabiamy dowolnymi dodatkami (bakalie, orzechy, owoce).
Krok 4
W upalne dni, można taki krem wsadzić na około 15-20 min do zamrażalnika, w celu uzyskania lodowej formy deseru :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej