Piernikowo-słonecznikowy krem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piernikowo-słonecznikowy krem

Autor: Olga Ulatowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pestki prażymy na patelni, na małym ogniu. Wystarczy ok. 3-4 minut aż pestki staną się złote.

Krok 2

Daktyle zalewamy wodą (do poziomu daktyli), następnie (po ok 10 min) miksujemy całość (woda+daktyle) z pozostałymi składnikami i uprażonymi pestkami do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.

Krok 3

Przekładamy do miseczek, i ozdabiamy dowolnymi dodatkami (bakalie, orzechy, owoce).

Krok 4

W upalne dni, można taki krem wsadzić na około 15-20 min do zamrażalnika, w celu uzyskania lodowej formy deseru :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piernikowo-słonecznikowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piernikowo-słonecznikowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piernikowo-słonecznikowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piernikowo-słonecznikowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piernikowo-słonecznikowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piernikowo-słonecznikowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piernikowo-słonecznikowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piernikowo-słonecznikowy krem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej