
Składniki
4 litry
1 sztuka
0.5 kilograma
0.5 szklanki
60 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagnieść ciasto z mąki, jajka i wody. Rozwałkować na grubość 0,5 cm.
Krok 2
Rozwałkowane ciasto pociąć na kwadraty radełkiem.
Krok 3
Na każdy kwadrat kłaść truskawkę. Jeśli truskawka jest za duża można ją przeciąć na pół.
Krok 4
Sklejać wszystkie rogi razem tak by nie było żadnych dziurek.
Krok 5
Wodę zagotować, posolić lekko.
Krok 6
Wrzucać pierogi do gotującej się wody. Uważać by nie było zbyt wiele pierogów. Co jakiś czas delikatnie przemieszać. Jeśli pierogi się już ugotowały to można je przecedzić.
Krok 7
Ułożyć na talerzu, posypać truskawkami i polać kwaśną śmietaną. Smacznego:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej