Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
0.5 szklanki
60 sztuk
4 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagnieść ciasto z mąki, jajka i wody. Rozwałkować na grubość 0,5 cm.
Krok 2
Rozwałkowane ciasto pociąć na kwadraty radełkiem.
Krok 3
Na każdy kwadrat kłaść truskawkę. Jeśli truskawka jest za duża można ją przeciąć na pół.
Krok 4
Sklejać wszystkie rogi razem tak by nie było żadnych dziurek.
Krok 5
Wodę zagotować, posolić lekko.
Krok 6
Wrzucać pierogi do gotującej się wody. Uważać by nie było zbyt wiele pierogów. Co jakiś czas delikatnie przemieszać. Jeśli pierogi się już ugotowały to można je przecedzić.
Krok 7
Ułożyć na talerzu, posypać truskawkami i polać kwaśną śmietaną. Smacznego:)
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej