Pierogi z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z truskawkami

Autor: kinia1606

ratingratingratingratingrating

4

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 litry

1 sztuka

0.5 kilograma

0.5 szklanki

60 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść ciasto z mąki, jajka i wody. Rozwałkować na grubość 0,5 cm.

Krok 2

Rozwałkowane ciasto pociąć na kwadraty radełkiem.

Krok 3

Na każdy kwadrat kłaść truskawkę. Jeśli truskawka jest za duża można ją przeciąć na pół.

Krok 4

Sklejać wszystkie rogi razem tak by nie było żadnych dziurek.

Krok 5

Wodę zagotować, posolić lekko.

Krok 6

Wrzucać pierogi do gotującej się wody. Uważać by nie było zbyt wiele pierogów. Co jakiś czas delikatnie przemieszać. Jeśli pierogi się już ugotowały to można je przecedzić.

Krok 7

Ułożyć na talerzu, posypać truskawkami i polać kwaśną śmietaną. Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej