Pierogi z truskawkami

Autor: kinia1606 kinia1606

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

0.5 szklanki

60 sztuk

4 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść ciasto z mąki, jajka i wody. Rozwałkować na grubość 0,5 cm.

Krok 2

Rozwałkowane ciasto pociąć na kwadraty radełkiem.

Krok 3

Na każdy kwadrat kłaść truskawkę. Jeśli truskawka jest za duża można ją przeciąć na pół.

Krok 4

Sklejać wszystkie rogi razem tak by nie było żadnych dziurek.

Krok 5

Wodę zagotować, posolić lekko.

Krok 6

Wrzucać pierogi do gotującej się wody. Uważać by nie było zbyt wiele pierogów. Co jakiś czas delikatnie przemieszać. Jeśli pierogi się już ugotowały to można je przecedzić.

Krok 7

Ułożyć na talerzu, posypać truskawkami i polać kwaśną śmietaną. Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej