Pierożki z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożki z truskawkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

450 gramów

null

1 łyżeczka

300 mililitrów

null

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, sól, olej, proszek do pieczenia wsyp do miski, wymieszaj, zalej wrzątkiem i szybko zagnieć ciasto.

Krok 2

Powstałe ciasto rozwałkuj i wytnij z niego krążki używając np. szklanki.

Krok 3

Każdy krążek posyp szczyptą cukru, połóż na nim 1 truskawkę.

Krok 4

Gotuj w osolonej wodzie. Podawaj z cukrem lub ze śmietaną i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pulpety w sosie koperkowym
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej