Pierożki z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożki z truskawkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

450 gramów

null

1 łyżeczka

300 mililitrów

null

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, sól, olej, proszek do pieczenia wsyp do miski, wymieszaj, zalej wrzątkiem i szybko zagnieć ciasto.

Krok 2

Powstałe ciasto rozwałkuj i wytnij z niego krążki używając np. szklanki.

Krok 3

Każdy krążek posyp szczyptą cukru, połóż na nim 1 truskawkę.

Krok 4

Gotuj w osolonej wodzie. Podawaj z cukrem lub ze śmietaną i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej