Pierożki z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożki z truskawkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

450 gramów

null

1 łyżeczka

300 mililitrów

null

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, sól, olej, proszek do pieczenia wsyp do miski, wymieszaj, zalej wrzątkiem i szybko zagnieć ciasto.

Krok 2

Powstałe ciasto rozwałkuj i wytnij z niego krążki używając np. szklanki.

Krok 3

Każdy krążek posyp szczyptą cukru, połóż na nim 1 truskawkę.

Krok 4

Gotuj w osolonej wodzie. Podawaj z cukrem lub ze śmietaną i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej