Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać i zmielić lub dokładnie rozgnieść. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Dodać do ziemniaków i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Dodać Mini kostkę Pietruszka Knorr.

Krok 2

Farsz podzielić na 3 równe części i rozłożyć równomiernie na każdym z wafli.

Krok 3

Wafle zwijać w rulony (dobrze, gdy farsz jest jeszcze ciepły - wafle szybciej miękną).

Krok 4

Każdy rulon przekroić na 2 lub 3 części tworząc krokiety.

Krok 5

Obtaczać w rozmąconym jajku i bułce tartej i smażyć na złoto z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej