Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać i zmielić lub dokładnie rozgnieść. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Dodać do ziemniaków i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Dodać Mini kostkę Pietruszka Knorr.

Krok 2

Farsz podzielić na 3 równe części i rozłożyć równomiernie na każdym z wafli.

Krok 3

Wafle zwijać w rulony (dobrze, gdy farsz jest jeszcze ciepły - wafle szybciej miękną).

Krok 4

Każdy rulon przekroić na 2 lub 3 części tworząc krokiety.

Krok 5

Obtaczać w rozmąconym jajku i bułce tartej i smażyć na złoto z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej