Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem
łatwe
10 osób zapisało
Składniki
1 kilogram
3 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obrać i zmielić lub dokładnie rozgnieść. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Dodać do ziemniaków i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Dodać Mini kostkę Pietruszka Knorr.
Krok 2
Farsz podzielić na 3 równe części i rozłożyć równomiernie na każdym z wafli.
Krok 3
Wafle zwijać w rulony (dobrze, gdy farsz jest jeszcze ciepły - wafle szybciej miękną).
Krok 4
Każdy rulon przekroić na 2 lub 3 części tworząc krokiety.
Krok 5
Obtaczać w rozmąconym jajku i bułce tartej i smażyć na złoto z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej