Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać i zmielić lub dokładnie rozgnieść. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Dodać do ziemniaków i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Dodać Mini kostkę Pietruszka Knorr.

Krok 2

Farsz podzielić na 3 równe części i rozłożyć równomiernie na każdym z wafli.

Krok 3

Wafle zwijać w rulony (dobrze, gdy farsz jest jeszcze ciepły - wafle szybciej miękną).

Krok 4

Każdy rulon przekroić na 2 lub 3 części tworząc krokiety.

Krok 5

Obtaczać w rozmąconym jajku i bułce tartej i smażyć na złoto z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Waflowe krokieciki z ziemniaczanym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej