Pierś alanta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś alanta

Autor: kamil malenki

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

100 gramów

1 szklanka

2 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyścić filet przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na 5 min do zamrażarki.

Krok 2

Chipsy dodać do miski rozkruszyć dodać bułkę i wszystkie przyprawy. Wymieszać dokładnie. Jajka rozbić połączyć z mlekiem.

Krok 3

Rozgrzewamy oliwę. Piersi po wyjęciu maczamy w jajku następnie w naszych przyprawach i układamy na patelni. po 4 min smażymy z każdej strony

Krok 4

Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na kotlety układamy plasterek mozzarelli, pomidora, cebuli zapiekamy 15 min w temperaturze 180 stopni przed końcem położyć plasterek żółtego sera. Można posypać czerwoną papryką dla ozdoby lub suszonym koperkiem:) Podawać z zapieczonymi ziemniakami lub kluskami śląskimi.

kamil malenki

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś alanta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś alanta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś alanta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś alanta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś alanta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś alanta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś alanta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś alanta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej