Pierś alanta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś alanta

Autor: kamil malenki

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

100 gramów

1 szklanka

2 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyścić filet przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na 5 min do zamrażarki.

Krok 2

Chipsy dodać do miski rozkruszyć dodać bułkę i wszystkie przyprawy. Wymieszać dokładnie. Jajka rozbić połączyć z mlekiem.

Krok 3

Rozgrzewamy oliwę. Piersi po wyjęciu maczamy w jajku następnie w naszych przyprawach i układamy na patelni. po 4 min smażymy z każdej strony

Krok 4

Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na kotlety układamy plasterek mozzarelli, pomidora, cebuli zapiekamy 15 min w temperaturze 180 stopni przed końcem położyć plasterek żółtego sera. Można posypać czerwoną papryką dla ozdoby lub suszonym koperkiem:) Podawać z zapieczonymi ziemniakami lub kluskami śląskimi.

kamil malenki

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś alanta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś alanta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś alanta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś alanta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś alanta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś alanta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś alanta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś alanta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej