Pierś alanta

Autor: kamil malenki

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

100 gramów

1 szklanka

2 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyścić filet przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na 5 min do zamrażarki.

Krok 2

Chipsy dodać do miski rozkruszyć dodać bułkę i wszystkie przyprawy. Wymieszać dokładnie. Jajka rozbić połączyć z mlekiem.

Krok 3

Rozgrzewamy oliwę. Piersi po wyjęciu maczamy w jajku następnie w naszych przyprawach i układamy na patelni. po 4 min smażymy z każdej strony

Krok 4

Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na kotlety układamy plasterek mozzarelli, pomidora, cebuli zapiekamy 15 min w temperaturze 180 stopni przed końcem położyć plasterek żółtego sera. Można posypać czerwoną papryką dla ozdoby lub suszonym koperkiem:) Podawać z zapieczonymi ziemniakami lub kluskami śląskimi.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej