Pikantny kurczak z limonką

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżki

2 łyżki

60 mililitrów

6 sztuk

120 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W płytkim naczyniu wymieszaj sos salsa z musztardą i sokiem z limonki.

Krok 2

Dodaj kurczaka, przykryj i włóż do lodówki. Po 30 minutach wyjmij kurczaka z marynaty u usmaż na patelni.

Krok 3

W międzyczasie gotuj marynatę. Następnie dodaj ją do kurczaka i duś kilka minut. Ugotowane piersi udekoruj jogurtem i kawałkami limonki.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej