Pikantny kurczak z limonką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny kurczak z limonką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżki

2 łyżki

60 mililitrów

6 sztuk

120 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W płytkim naczyniu wymieszaj sos salsa z musztardą i sokiem z limonki.

Krok 2

Dodaj kurczaka, przykryj i włóż do lodówki. Po 30 minutach wyjmij kurczaka z marynaty u usmaż na patelni.

Krok 3

W międzyczasie gotuj marynatę. Następnie dodaj ją do kurczaka i duś kilka minut. Ugotowane piersi udekoruj jogurtem i kawałkami limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny kurczak z limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny kurczak z limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny kurczak z limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny kurczak z limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny kurczak z limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny kurczak z limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny kurczak z limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny kurczak z limonką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bogracz
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej