
Składniki
1 sztuka
6 łyżek
2 łyżki
2 łyżki
60 mililitrów
6 sztuk
120 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W płytkim naczyniu wymieszaj sos salsa z musztardą i sokiem z limonki.
Krok 2
Dodaj kurczaka, przykryj i włóż do lodówki. Po 30 minutach wyjmij kurczaka z marynaty u usmaż na patelni.
Krok 3
W międzyczasie gotuj marynatę. Następnie dodaj ją do kurczaka i duś kilka minut. Ugotowane piersi udekoruj jogurtem i kawałkami limonki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej