Pikantny kurczak z limonką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny kurczak z limonką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżki

2 łyżki

60 mililitrów

6 sztuk

120 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W płytkim naczyniu wymieszaj sos salsa z musztardą i sokiem z limonki.

Krok 2

Dodaj kurczaka, przykryj i włóż do lodówki. Po 30 minutach wyjmij kurczaka z marynaty u usmaż na patelni.

Krok 3

W międzyczasie gotuj marynatę. Następnie dodaj ją do kurczaka i duś kilka minut. Ugotowane piersi udekoruj jogurtem i kawałkami limonki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny kurczak z limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny kurczak z limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny kurczak z limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny kurczak z limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny kurczak z limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny kurczak z limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny kurczak z limonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny kurczak z limonką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej