
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 szklanka
1 opakowanie
5 sztuk
300 gramów
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i posiekaj, wędlinę pokrój na mniejsze kawałki, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Fasolkę osącz z zalewy, rozgnieć widelcem i podsmaż w osobnym naczyniu razem z kilkoma kroplami sosu tabasco i przyprawami.
Krok 3
Dorzuć zrumienioną wędlinę i cebulę oraz posiekaną w drobną kostkę, oczyszczoną paprykę. Smaż przez kilka minut.
Krok 4
W naczyniu do zapiekania wysmarowanym tłuszczem umieść na samym dnie placek tortilli, przełóż przygotowanym sosem, oprósz serem, osączoną z zalewy kukurydzą i przykryj kolejnym plackiem.
Krok 5
Powtarzaj warstwy do wykorzystania wszystkich składników, wierzch tortu naleśnikowego przykryj obficie warstwą sera.
Krok 6
Pomidora sparz i obierz ze skórki, potnij w plasterki i obłóż potrawę.
Krok 7
Wstaw do nagrzanego dobrze piekarnika i zapiekaj kilka minut do momentu, gdy ser się rozpuści i przyrumieni. Podawaj na gorąco razem z sosem pomidorowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej