Wyśmienity tort naleśnikowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity tort naleśnikowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

1 opakowanie

5 sztuk

300 gramów

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i posiekaj, wędlinę pokrój na mniejsze kawałki, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Fasolkę osącz z zalewy, rozgnieć widelcem i podsmaż w osobnym naczyniu razem z kilkoma kroplami sosu tabasco i przyprawami.

Krok 3

Dorzuć zrumienioną wędlinę i cebulę oraz posiekaną w drobną kostkę, oczyszczoną paprykę. Smaż przez kilka minut.

Krok 4

W naczyniu do zapiekania wysmarowanym tłuszczem umieść na samym dnie placek tortilli, przełóż przygotowanym sosem, oprósz serem, osączoną z zalewy kukurydzą i przykryj kolejnym plackiem.

Krok 5

Powtarzaj warstwy do wykorzystania wszystkich składników, wierzch tortu naleśnikowego przykryj obficie warstwą sera.

Krok 6

Pomidora sparz i obierz ze skórki, potnij w plasterki i obłóż potrawę.

Krok 7

Wstaw do nagrzanego dobrze piekarnika i zapiekaj kilka minut do momentu, gdy ser się rozpuści i przyrumieni. Podawaj na gorąco razem z sosem pomidorowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej