
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 szklanka
1 opakowanie
5 sztuk
300 gramów
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i posiekaj, wędlinę pokrój na mniejsze kawałki, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Fasolkę osącz z zalewy, rozgnieć widelcem i podsmaż w osobnym naczyniu razem z kilkoma kroplami sosu tabasco i przyprawami.
Krok 3
Dorzuć zrumienioną wędlinę i cebulę oraz posiekaną w drobną kostkę, oczyszczoną paprykę. Smaż przez kilka minut.
Krok 4
W naczyniu do zapiekania wysmarowanym tłuszczem umieść na samym dnie placek tortilli, przełóż przygotowanym sosem, oprósz serem, osączoną z zalewy kukurydzą i przykryj kolejnym plackiem.
Krok 5
Powtarzaj warstwy do wykorzystania wszystkich składników, wierzch tortu naleśnikowego przykryj obficie warstwą sera.
Krok 6
Pomidora sparz i obierz ze skórki, potnij w plasterki i obłóż potrawę.
Krok 7
Wstaw do nagrzanego dobrze piekarnika i zapiekaj kilka minut do momentu, gdy ser się rozpuści i przyrumieni. Podawaj na gorąco razem z sosem pomidorowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej