Placki ryzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ryzowe

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

20 dekagramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj . zeszklij w rondelku na oleju . Wsyp ryż , podpraż . Wlej 2 szklanki wody , osól , ugotuj . Ostudź . Dodaj jajka i zioła , wymieszaj , przypraw . Z masy uformuj placki , usmaż na złoto na oleju .

Krok 2

Pomidory pokrój w plasterki . ser zetrzyj , połącz ze śmietaną , przypraw . Placki i pomidory na przemian ułóż w formie . Polej sosem , posyp ziołami . Zapiekaj około 15 minut w temperaturze 220 stopni C .

natalina4

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Peklowany schab w galarecie
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej