Placki ryzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ryzowe

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżeczka

200 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

20 dekagramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj . zeszklij w rondelku na oleju . Wsyp ryż , podpraż . Wlej 2 szklanki wody , osól , ugotuj . Ostudź . Dodaj jajka i zioła , wymieszaj , przypraw . Z masy uformuj placki , usmaż na złoto na oleju .

Krok 2

Pomidory pokrój w plasterki . ser zetrzyj , połącz ze śmietaną , przypraw . Placki i pomidory na przemian ułóż w formie . Polej sosem , posyp ziołami . Zapiekaj około 15 minut w temperaturze 220 stopni C .

natalina4

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej