
Składniki
4 łyżki
1 łyżeczka
200 mililitrów
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
4 sztuki
2 sztuki
20 dekagramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj . zeszklij w rondelku na oleju . Wsyp ryż , podpraż . Wlej 2 szklanki wody , osól , ugotuj . Ostudź . Dodaj jajka i zioła , wymieszaj , przypraw . Z masy uformuj placki , usmaż na złoto na oleju .
Krok 2
Pomidory pokrój w plasterki . ser zetrzyj , połącz ze śmietaną , przypraw . Placki i pomidory na przemian ułóż w formie . Polej sosem , posyp ziołami . Zapiekaj około 15 minut w temperaturze 220 stopni C .

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

























