Placki ryzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ryzowe

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

2 sztuki

4 sztuki

20 dekagramów

200 mililitrów

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj . zeszklij w rondelku na oleju . Wsyp ryż , podpraż . Wlej 2 szklanki wody , osól , ugotuj . Ostudź . Dodaj jajka i zioła , wymieszaj , przypraw . Z masy uformuj placki , usmaż na złoto na oleju .

Krok 2

Pomidory pokrój w plasterki . ser zetrzyj , połącz ze śmietaną , przypraw . Placki i pomidory na przemian ułóż w formie . Polej sosem , posyp ziołami . Zapiekaj około 15 minut w temperaturze 220 stopni C .

natalina4

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ryzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sernik nowojorski
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej