
Składniki
4 łyżki
1 łyżeczka
200 mililitrów
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
4 sztuki
2 sztuki
20 dekagramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj . zeszklij w rondelku na oleju . Wsyp ryż , podpraż . Wlej 2 szklanki wody , osól , ugotuj . Ostudź . Dodaj jajka i zioła , wymieszaj , przypraw . Z masy uformuj placki , usmaż na złoto na oleju .
Krok 2
Pomidory pokrój w plasterki . ser zetrzyj , połącz ze śmietaną , przypraw . Placki i pomidory na przemian ułóż w formie . Polej sosem , posyp ziołami . Zapiekaj około 15 minut w temperaturze 220 stopni C .

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej