
Składniki
1 szczypta
2 sztuki
200 gramów
3 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyciągnij miąższ z dyni, zmiksuj, dodaj jajka, mąkę, szczyptę soli i wymieszaj.
Krok 2
Dodaj tyle mąki, aby ciasto było gęste. Smaż na oleju z obydwóch stron, aż osiągnie złoty kolor.
Krok 3
Po usmażeniu posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej