
Składniki
1 szczypta
2 sztuki
200 gramów
3 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyciągnij miąższ z dyni, zmiksuj, dodaj jajka, mąkę, szczyptę soli i wymieszaj.
Krok 2
Dodaj tyle mąki, aby ciasto było gęste. Smaż na oleju z obydwóch stron, aż osiągnie złoty kolor.
Krok 3
Po usmażeniu posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej