MAK NA MAKIEŁKI, DO CIAST przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

MAK NA MAKIEŁKI, DO CIAST

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1.5 szklanki

15 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

MAK SPARZYĆ, PRZEPUŚCIĆ PRZEZ MASZYNKĘ 3 RAZY.

Krok 2

MASŁO ROZETRZEĆ Z CUKREM, ŻÓŁTKAMI, DODAĆ PIANĘ Z BIAŁEK, OLEJEK, BAKALIE.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MAK NA MAKIEŁKI, DO CIAST - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MAK NA MAKIEŁKI, DO CIAST - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MAK NA MAKIEŁKI, DO CIAST - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MAK NA MAKIEŁKI, DO CIAST - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MAK NA MAKIEŁKI, DO CIAST - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MAK NA MAKIEŁKI, DO CIAST - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MAK NA MAKIEŁKI, DO CIAST - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • MAK NA MAKIEŁKI, DO CIAST - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej