Placki z kapusty

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

25 dekagramów

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę dokładnie odciśnij, drobno pokrój i ugotuj w niewielkiej ilości wody. Odcedź i ostudź.

Krok 1

Mleko zmiksuj z mąką.

Krok 1

Wbij jajko, dodaj kapustę, dopraw solą, pieprzem i papryką. Dokładnie wymieszaj.

Krok 1

Na patelni rozgrzej olej i łyżką nakładaj nieduże porcje ciasta.

Krok 1

Spłaszcz i smaż z obu stron. Placki można podawać z pikantnym sosem lub ketchupem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej