
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
25 dekagramów
1 szklanka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę dokładnie odciśnij, drobno pokrój i ugotuj w niewielkiej ilości wody. Odcedź i ostudź.
Krok 2
Mleko zmiksuj z mąką.
Krok 3
Wbij jajko, dodaj kapustę, dopraw solą, pieprzem i papryką. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej i łyżką nakładaj nieduże porcje ciasta.
Krok 5
Spłaszcz i smaż z obu stron. Placki można podawać z pikantnym sosem lub ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej