Placki z kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

25 dekagramów

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę dokładnie odciśnij, drobno pokrój i ugotuj w niewielkiej ilości wody. Odcedź i ostudź.

Krok 2

Mleko zmiksuj z mąką.

Krok 3

Wbij jajko, dodaj kapustę, dopraw solą, pieprzem i papryką. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej i łyżką nakładaj nieduże porcje ciasta.

Krok 5

Spłaszcz i smaż z obu stron. Placki można podawać z pikantnym sosem lub ketchupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Omlet po meksykańsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej