
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
25 dekagramów
1 szklanka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę dokładnie odciśnij, drobno pokrój i ugotuj w niewielkiej ilości wody. Odcedź i ostudź.
Krok 2
Mleko zmiksuj z mąką.
Krok 3
Wbij jajko, dodaj kapustę, dopraw solą, pieprzem i papryką. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej i łyżką nakładaj nieduże porcje ciasta.
Krok 5
Spłaszcz i smaż z obu stron. Placki można podawać z pikantnym sosem lub ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























