Placki z kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

25 dekagramów

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę dokładnie odciśnij, drobno pokrój i ugotuj w niewielkiej ilości wody. Odcedź i ostudź.

Krok 2

Mleko zmiksuj z mąką.

Krok 3

Wbij jajko, dodaj kapustę, dopraw solą, pieprzem i papryką. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej i łyżką nakładaj nieduże porcje ciasta.

Krok 5

Spłaszcz i smaż z obu stron. Placki można podawać z pikantnym sosem lub ketchupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej