Krewetki z piekarnika w migdałach - prosty przepis | Przepisy.pl pixel

Krewetki w migdałach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

2 łyżki

100 gramów

300 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść i umyj, a płatki migdałowe posiekaj.

Krok 2

Na jeden talerz wysyp mąkę, na drugi wylej białka i je roztrzep, a na trzecim talerzu rozłóż migdały.

Krok 3

Krewetki trzymaj za ogonki i obtaczaj najpierw w mące, potem w białku, a na końcu w migdałach.

Krok 4

Ułóż je w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem i włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Tofu salad
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej