Składniki
50 gramów
2 łyżki
100 gramów
300 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść i umyj, a płatki migdałowe posiekaj.
Krok 2
Na jeden talerz wysyp mąkę, na drugi wylej białka i je roztrzep, a na trzecim talerzu rozłóż migdały.
Krok 3
Krewetki trzymaj za ogonki i obtaczaj najpierw w mące, potem w białku, a na końcu w migdałach.
Krok 4
Ułóż je w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem i włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez około 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej