Krewetki z piekarnika w migdałach - prosty przepis | Przepisy.pl pixel

Krewetki w migdałach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

2 łyżki

100 gramów

300 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść i umyj, a płatki migdałowe posiekaj.

Krok 2

Na jeden talerz wysyp mąkę, na drugi wylej białka i je roztrzep, a na trzecim talerzu rozłóż migdały.

Krok 3

Krewetki trzymaj za ogonki i obtaczaj najpierw w mące, potem w białku, a na końcu w migdałach.

Krok 4

Ułóż je w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem i włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej