Krewetki z piekarnika w migdałach - prosty przepis | Przepisy.pl pixel

Krewetki w migdałach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

2 łyżki

100 gramów

300 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść i umyj, a płatki migdałowe posiekaj.

Krok 2

Na jeden talerz wysyp mąkę, na drugi wylej białka i je roztrzep, a na trzecim talerzu rozłóż migdały.

Krok 3

Krewetki trzymaj za ogonki i obtaczaj najpierw w mące, potem w białku, a na końcu w migdałach.

Krok 4

Ułóż je w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem i włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w migdałach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej