
Składniki
50 gramów
2 łyżki
100 gramów
300 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść i umyj, a płatki migdałowe posiekaj.
Krok 2
Na jeden talerz wysyp mąkę, na drugi wylej białka i je roztrzep, a na trzecim talerzu rozłóż migdały.
Krok 3
Krewetki trzymaj za ogonki i obtaczaj najpierw w mące, potem w białku, a na końcu w migdałach.
Krok 4
Ułóż je w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem i włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez około 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej