
Składniki
50 gramów
2 łyżki
100 gramów
300 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść i umyj, a płatki migdałowe posiekaj.
Krok 2
Na jeden talerz wysyp mąkę, na drugi wylej białka i je roztrzep, a na trzecim talerzu rozłóż migdały.
Krok 3
Krewetki trzymaj za ogonki i obtaczaj najpierw w mące, potem w białku, a na końcu w migdałach.
Krok 4
Ułóż je w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem i włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez około 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej