Placki z krewetkową niespodzianką

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

4 sztuki

12 sztuk

0.5 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki po rozmrożeniu, umyciu, osączeniu, pokrój na kawałki.

Krok 2

Cebulę, czosnek i papryczki posiekaj. Rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż posiekane składniki.

Krok 3

Dodaj krewetki i dopraw solą. Smaż przez 7 minut.

Krok 4

Każdy placek papad zwilż namoczonym w wodzie ręcznikiem kuchennym. Na jednym końcu placka ułóż porcję farszu, a następnie złóż brzegi tak, aby nadzienie nie wypadło i zroluj, aby powstał krokiet. Krokiety należy przekłuć wykałaczkami lub obwiązać białą bawełnianą nicią.

Krok 5

Rozgrzej resztę oleju i smaż w nim krokiety na złoty kolor. Po wyjęciu odsącz i podawaj z ulubioną sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej