
Składniki
1 sztuka
300 gramów
6 łyżek
3 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
4 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Startą cukinie posól i pozostaw, żeby puściła soki.
Krok 2
Pokrojone w talarki pomidory i cebulę połącz z oliwkami, oliwą oraz octem. Przypraw.
Krok 3
Odciśniętą cukinię wymieszaj z jajkiem, bułką tartą, serem i miętą. Masę kładź porcjami na rozgrzany olej i smaż placki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej