
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
200 gramów
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszankę na placki rozmieszaj dokładnie z mlekiem. Gruszkę obierz, usuń gniazdo nasienne a miąższ zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach, dodaj do masy.
Krok 2
Dosyp suszoną żurawinę i posiekaną bardzo drobno miętę, wymieszaj. Smaż placuszki nakładając porcje masy na rozgrzaną patelnię z olejem. Rumiane zdejmuj na ręcznik papierowy żeby osaczyć z nadmiaru tłuszczy.
Krok 3
Po chwili przekładaj na talerz. Polej jogurtem, nałóż po troszku konfitury i podawaj .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do placków z jabłkami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej