
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
200 gramów
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszankę na placki rozmieszaj dokładnie z mlekiem. Gruszkę obierz, usuń gniazdo nasienne a miąższ zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach, dodaj do masy.
Krok 2
Dosyp suszoną żurawinę i posiekaną bardzo drobno miętę, wymieszaj. Smaż placuszki nakładając porcje masy na rozgrzaną patelnię z olejem. Rumiane zdejmuj na ręcznik papierowy żeby osaczyć z nadmiaru tłuszczy.
Krok 3
Po chwili przekładaj na talerz. Polej jogurtem, nałóż po troszku konfitury i podawaj .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do placków z jabłkami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej