Składniki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
200 gramów
1 szklanka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszankę na placki rozmieszaj dokładnie z mlekiem. Gruszkę obierz, usuń gniazdo nasienne a miąższ zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach, dodaj do masy.
Krok 2
Dosyp suszoną żurawinę i posiekaną bardzo drobno miętę, wymieszaj. Smaż placuszki nakładając porcje masy na rozgrzaną patelnię z olejem. Rumiane zdejmuj na ręcznik papierowy żeby osaczyć z nadmiaru tłuszczy.
Krok 3
Po chwili przekładaj na talerz. Polej jogurtem, nałóż po troszku konfitury i podawaj .
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej