Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną
średnie
8 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do POLĘDWICZEK WIEPRZOWYCH Z PAPRYKĄ I CYTRYNĄ znakomicie pasuje ryż na sypko. Albo makaron. Albo po prostu kawałek świeżej bagietki, którą będziesz zanurzać w sosie. To może niezbyt elegancko wygląda, ale jak smakuje...
Krok 2
Boczek wysmaż na suchej patelni. Dodaj cebulę, zeszklij. Mięso oprósz solą i pieprzem, dodaj do boczku, zrumień na mocnym ogniu. Dodaj śmietanę wymieszaną z papryką i sokiem cytrynowym, wymieszaj, aby „odkleić” z patelni smak powstały podczas smażenia. Duś do miękkości, co jakiś czas mieszając. Przed podaniem posyp migdałami i udekoruj natką
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej