Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do POLĘDWICZEK WIEPRZOWYCH Z PAPRYKĄ I CYTRYNĄ znakomicie pasuje ryż na sypko. Albo makaron. Albo po prostu kawałek świeżej bagietki, którą będziesz zanurzać w sosie. To może niezbyt elegancko wygląda, ale jak smakuje...

Krok 2

Boczek wysmaż na suchej patelni. Dodaj cebulę, zeszklij. Mięso oprósz solą i pieprzem, dodaj do boczku, zrumień na mocnym ogniu. Dodaj śmietanę wymieszaną z papryką i sokiem cytrynowym, wymieszaj, aby „odkleić” z patelni smak powstały podczas smażenia. Duś do miękkości, co jakiś czas mieszając. Przed podaniem posyp migdałami i udekoruj natką

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej