Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do POLĘDWICZEK WIEPRZOWYCH Z PAPRYKĄ I CYTRYNĄ znakomicie pasuje ryż na sypko. Albo makaron. Albo po prostu kawałek świeżej bagietki, którą będziesz zanurzać w sosie. To może niezbyt elegancko wygląda, ale jak smakuje...

Krok 2

Boczek wysmaż na suchej patelni. Dodaj cebulę, zeszklij. Mięso oprósz solą i pieprzem, dodaj do boczku, zrumień na mocnym ogniu. Dodaj śmietanę wymieszaną z papryką i sokiem cytrynowym, wymieszaj, aby „odkleić” z patelni smak powstały podczas smażenia. Duś do miękkości, co jakiś czas mieszając. Przed podaniem posyp migdałami i udekoruj natką

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe z papryką i cytryną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej