
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
800 gramów
1 sztuka
2 sztuki
150 mililitrów
1 łyżka
50 mililitrów
1 szczypta
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyj, osusz i pokrój w plastry. Cebulę pokrój w piórka. Całość usmaż na patelni, dopraw do smaku pieprzem, czosnkiem, majerankiem i odrobiną soli. Następnie odstaw na chwilę, aby nieco przestygło.

Krok 2
Mięso oczyść z błon i nadmiaru tłuszczu, umyj i osusz. Pokrój w 1,5 centymetrowej grubości kotlety.

Krok 3
W kotletach utwórz kieszeń, nacinając je z boku nożem. Nałóż do niej farsz z grzybów oraz cebuli.

Krok 4
Przygotowane kotlety podsmaż na patelni z obu stron.

Krok 5
Sos myśliwski Knorr rozmieszaj w 200 mililitrach wody i 150 mililitrach śmietany, zalej nim kotlety. Całość duś pod przykryciem około 5 minut.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Juki myśliwskie
Juki to kieszonki ze schabu faszerowane dowolnym nadzieniem. Polecamy wersję juków po myśliwsku z zielonym pieprzem, które będą wyśmienitą odmianą od klasycznej schabowej pieczeni i sprawdzą się na uroczysty obiad. Nadzienie zrób z cebuli i pieczarek – podduś je, dopraw czosnkiem oraz zielonym pieprzem. Ma on delikatniejszy smak niż czarny (jest to najłagodniejsza odmiana) i wybornie podkreśla smak mięs. Następnie ze środkowego schabu wytnij grube plastry, a w każdym z nich zrób nacięcie w formie kieszonki. Nadziej je i lekko podsmaż na patelni, by zamknąć soki w mięsie. Kiedy plastry lekko się zarumienią, zalej je sosem myśliwskim z dodatkiem śmietany i duś pod przykryciem na małym ogniu. Gotowe juki powinny być kruche, soczyste i miękkie. Jest dużo sposobów na ich podanie – znakomicie będą komponowały się z kluskami śląskimi, kopytkami oraz ziemniakami. Z warzyw wybierz np. buraki na ciepło albo surówkę z czerwonej kapusty. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością!



































