
Składniki
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze przekrój na połowy.
Krok 2
Rozpuść masło, posmaruj pomarańcze i posyp cukrem.
Krok 3
Ułóż pomarańcze w żaroodpornym naczyniu tak, aby przekrojona strona była do góry i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.
Krok 4
Podawaj bardzo gorące, najlepiej skropione likierem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej