Zapiekane pomatrańcze na likierze – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańcze z rusztu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze przekrój na połowy.

Krok 2

Rozpuść masło, posmaruj pomarańcze i posyp cukrem.

Krok 3

Ułóż pomarańcze w żaroodpornym naczyniu tak, aby przekrojona strona była do góry i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.

Krok 4

Podawaj bardzo gorące, najlepiej skropione likierem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Rogaliki bez drożdży
czas przygotowania
150 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej