Zapiekane pomatrańcze na likierze – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańcze z rusztu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze przekrój na połowy.

Krok 2

Rozpuść masło, posmaruj pomarańcze i posyp cukrem.

Krok 3

Ułóż pomarańcze w żaroodpornym naczyniu tak, aby przekrojona strona była do góry i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.

Krok 4

Podawaj bardzo gorące, najlepiej skropione likierem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Cukinia nadziewana
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej