
Składniki
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze przekrój na połowy.
Krok 2
Rozpuść masło, posmaruj pomarańcze i posyp cukrem.
Krok 3
Ułóż pomarańcze w żaroodpornym naczyniu tak, aby przekrojona strona była do góry i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.
Krok 4
Podawaj bardzo gorące, najlepiej skropione likierem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
22 osoby oglądają przepis: 
Hiszpański omlet
30 min.
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej