Zapiekane pomatrańcze na likierze – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańcze z rusztu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze przekrój na połowy.

Krok 2

Rozpuść masło, posmaruj pomarańcze i posyp cukrem.

Krok 3

Ułóż pomarańcze w żaroodpornym naczyniu tak, aby przekrojona strona była do góry i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.

Krok 4

Podawaj bardzo gorące, najlepiej skropione likierem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańcze z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej