
Składniki
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze przekrój na połowy.
Krok 2
Rozpuść masło, posmaruj pomarańcze i posyp cukrem.
Krok 3
Ułóż pomarańcze w żaroodpornym naczyniu tak, aby przekrojona strona była do góry i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.
Krok 4
Podawaj bardzo gorące, najlepiej skropione likierem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej