
Składniki
2 litry
1 kilogram
200 gramów
20 gramów
1 łyżeczka
1 opakowanie
200 gramów
300 mililitrów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę i cukier zagotuj, a gdy powstaje piana usuń ją.
Krok 2
Dodaj owoce i przyprawy, gdy zmiękną zdejmuj z ognia, lekko ostudź.
Krok 3
Dodaj rum i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej