Poncz przepis – Zobacz na przepisy.pl

Poncz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

1 kilogram

200 gramów

20 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

200 gramów

300 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę i cukier zagotuj, a gdy powstaje piana usuń ją.

Krok 2

Dodaj owoce i przyprawy, gdy zmiękną zdejmuj z ognia, lekko ostudź.

Krok 3

Dodaj rum i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Poncz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Poncz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Poncz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Poncz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Poncz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Poncz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Poncz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej