Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerwone paprykę umyj, osusz i rozkrój na połówki. Usuń gniazda nasienne i piecz w dobrze nagrzanym piekarniku do momentu, gdy zbrązowieją, a skórka popęka. Wyjmij, ostudź i obierz.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę, paprykę jalapeno również pokrój w kostkę. Wszystko wymieszaj.

Krok 3

Awokado obierz cienko, rozetnij i wyjmij pestki. Rozgnieć miąższ owocu na papkę i dodaj do pokrojonych warzyw.

Krok 4

Dopraw do smaku sokiem z cytryny i przyprawami. Przygotowanym guacamole nadziej połówki papryk i ułóż na półmisku. Udekoruj listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej