
Składniki
100 gramów
1 łyżka
0.2 sztuki
200 gramów
4 łyżki
4 łyżki
100 gramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Biszkopty pokrusz, wymieszaj z wiórkami, masłem.
Krok 2
Czekoladę drobno zetrzyj na tarce. Dodaj do masy.
Krok 3
Zmiel migdały i dodaj.
Krok 4
Następnie dodaj likier oraz po 3 łyżki kakao i cukru. Zmiksuj i zagnieć, odstaw.
Krok 5
Z masy formuj kulki, połowę obtocz w cukrze pudrze, a pozostałe w kakao.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej