
Składniki
100 gramów
1 łyżka
0.2 sztuki
200 gramów
4 łyżki
4 łyżki
100 gramów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Biszkopty pokrusz, wymieszaj z wiórkami, masłem.
Krok 2
Czekoladę drobno zetrzyj na tarce. Dodaj do masy.
Krok 3
Zmiel migdały i dodaj.
Krok 4
Następnie dodaj likier oraz po 3 łyżki kakao i cukru. Zmiksuj i zagnieć, odstaw.
Krok 5
Z masy formuj kulki, połowę obtocz w cukrze pudrze, a pozostałe w kakao.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej