Pralinki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pralinki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
18 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 łyżka

0.2 sztuki

200 gramów

4 łyżki

4 łyżki

100 gramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopty pokrusz, wymieszaj z wiórkami, masłem.

Krok 2

Czekoladę drobno zetrzyj na tarce. Dodaj do masy.

Krok 3

Zmiel migdały i dodaj.

Krok 4

Następnie dodaj likier oraz po 3 łyżki kakao i cukru. Zmiksuj i zagnieć, odstaw.

Krok 5

Z masy formuj kulki, połowę obtocz w cukrze pudrze, a pozostałe w kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pralinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pralinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pralinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pralinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pralinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pralinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pralinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pralinki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej