Pralinki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pralinki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
18 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 łyżka

0.2 sztuki

200 gramów

4 łyżki

4 łyżki

100 gramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopty pokrusz, wymieszaj z wiórkami, masłem.

Krok 2

Czekoladę drobno zetrzyj na tarce. Dodaj do masy.

Krok 3

Zmiel migdały i dodaj.

Krok 4

Następnie dodaj likier oraz po 3 łyżki kakao i cukru. Zmiksuj i zagnieć, odstaw.

Krok 5

Z masy formuj kulki, połowę obtocz w cukrze pudrze, a pozostałe w kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pralinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pralinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pralinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pralinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pralinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pralinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pralinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pralinki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej