
Składniki
6 łyżek
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
125 mililitrów
50 mililitrów
3 szczypty
200 gramów
200 gramów
10 listki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdał przekładam do kielicha miksującego i rozdrabniam blenderem na mąkę.
Krok 2
Dodaję mąkę pszenną, żółtko, sól, cukier, olej rzepakowy, mleko. Całość miksuję żeby nie było grudek. Biało ubijam na sztywno i dodaję do ciasta. Mieszam już delikatnie łyżką. Gofrownicę smaruję olejem, rozgrzewam wylewam po łyżce ciasta na jednego gofra. Piekę około 5 minut. Zależy to od mocy urządzenia.
Krok 3
Sześć malin rozgniatam i przecieram przez sitko. Sok wlewam do miseczki. Dodaję jogurt. Gofry podaję z malinami i sosem jogurtowym.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej