Dwusmakowy sernik na zimno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dwusmakowy sernik na zimno

Autor: Dorota Popowicz-Majewska

ratingratingratingratingrating

11

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

132 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

211 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 litra

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

2 opakowania

2 łyżki

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dużą tortownicę wyłożyć herbatniki PattBeure. Galaretkę cytrynową rozpuścić razem z żelatyną w niewielkiej iloci letniej wody. Odstawić. Następnie dolać 1/4 gorącej wody i wymieszać.

Krok 2

Śmietankę ubić z cukrem, a następnie dodać serki. Wymieszać. Połączyć z ostudzoną galaretką z żelatyną. Masę podzielić na dwie części, jedną z nich wymieszać z kakao.

Krok 3

Na Herbatniki wyłożyć masę ciemną, następnie jasną. Na wierzchy wyłożyć brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką truskawkową. Wstawić do lodówki na 4-5 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej