
Składniki
4 sztuki
0.5 litra
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżki
1 sztuka
2 opakowania
2 łyżki
1 słoik
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dużą tortownicę wyłożyć herbatniki PattBeure. Galaretkę cytrynową rozpuścić razem z żelatyną w niewielkiej iloci letniej wody. Odstawić. Następnie dolać 1/4 gorącej wody i wymieszać.
Krok 2
Śmietankę ubić z cukrem, a następnie dodać serki. Wymieszać. Połączyć z ostudzoną galaretką z żelatyną. Masę podzielić na dwie części, jedną z nich wymieszać z kakao.
Krok 3
Na Herbatniki wyłożyć masę ciemną, następnie jasną. Na wierzchy wyłożyć brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką truskawkową. Wstawić do lodówki na 4-5 godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej