Dwusmakowy sernik na zimno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dwusmakowy sernik na zimno

Autor: Dorota Popowicz-Majewska

ratingratingratingratingrating

4

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 litra

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

2 opakowania

2 łyżki

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dużą tortownicę wyłożyć herbatniki PattBeure. Galaretkę cytrynową rozpuścić razem z żelatyną w niewielkiej iloci letniej wody. Odstawić. Następnie dolać 1/4 gorącej wody i wymieszać.

Krok 2

Śmietankę ubić z cukrem, a następnie dodać serki. Wymieszać. Połączyć z ostudzoną galaretką z żelatyną. Masę podzielić na dwie części, jedną z nich wymieszać z kakao.

Krok 3

Na Herbatniki wyłożyć masę ciemną, następnie jasną. Na wierzchy wyłożyć brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką truskawkową. Wstawić do lodówki na 4-5 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej