Dwusmakowy sernik na zimno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dwusmakowy sernik na zimno

Autor: Dorota Popowicz-Majewska

ratingratingratingratingrating

4

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 litra

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

2 opakowania

2 łyżki

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dużą tortownicę wyłożyć herbatniki PattBeure. Galaretkę cytrynową rozpuścić razem z żelatyną w niewielkiej iloci letniej wody. Odstawić. Następnie dolać 1/4 gorącej wody i wymieszać.

Krok 2

Śmietankę ubić z cukrem, a następnie dodać serki. Wymieszać. Połączyć z ostudzoną galaretką z żelatyną. Masę podzielić na dwie części, jedną z nich wymieszać z kakao.

Krok 3

Na Herbatniki wyłożyć masę ciemną, następnie jasną. Na wierzchy wyłożyć brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką truskawkową. Wstawić do lodówki na 4-5 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej