Dwusmakowy sernik na zimno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dwusmakowy sernik na zimno

Autor: Dorota Popowicz-Majewska

ratingratingratingratingrating

15

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

141 osób wydrukowało

Pobierz pdf

216 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 litra

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

1 sztuka

2 opakowania

2 łyżki

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dużą tortownicę wyłożyć herbatniki PattBeure. Galaretkę cytrynową rozpuścić razem z żelatyną w niewielkiej iloci letniej wody. Odstawić. Następnie dolać 1/4 gorącej wody i wymieszać.

Krok 2

Śmietankę ubić z cukrem, a następnie dodać serki. Wymieszać. Połączyć z ostudzoną galaretką z żelatyną. Masę podzielić na dwie części, jedną z nich wymieszać z kakao.

Krok 3

Na Herbatniki wyłożyć masę ciemną, następnie jasną. Na wierzchy wyłożyć brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką truskawkową. Wstawić do lodówki na 4-5 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dwusmakowy sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej