
Składniki
500 gramów
60 mililitrów
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
farsz: podsmaż posiekany czosnek i cebulę na oleju, dodaj mięso mielone i smaż, aż się przyrumieni
Krok 2
dodaj przecier pomidorowy i fasolę (można też dodać kukurydzę)
Krok 3
dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką
Krok 4
gotuj przez 10 min, aż farsz zgęstnieje na tyle, że można będzie nim faszerować tortille
Krok 5
nagrzej piekarnik do 180*C
Krok 6
przygotuj tortille na środek wyłóż trochę farszu posyp serem i zawiń
Krok 7
piecz w piekarniku przez 8 minut lub podsmaż w opiekaczu
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej