
Składniki
500 gramów
60 mililitrów
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
farsz: podsmaż posiekany czosnek i cebulę na oleju, dodaj mięso mielone i smaż, aż się przyrumieni
Krok 2
dodaj przecier pomidorowy i fasolę (można też dodać kukurydzę)
Krok 3
dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką
Krok 4
gotuj przez 10 min, aż farsz zgęstnieje na tyle, że można będzie nim faszerować tortille
Krok 5
nagrzej piekarnik do 180*C
Krok 6
przygotuj tortille na środek wyłóż trochę farszu posyp serem i zawiń
Krok 7
piecz w piekarniku przez 8 minut lub podsmaż w opiekaczu
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej