burito przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

burito

Autor: Patrycja

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

60 mililitrów

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

farsz: podsmaż posiekany czosnek i cebulę na oleju, dodaj mięso mielone i smaż, aż się przyrumieni

Krok 2

dodaj przecier pomidorowy i fasolę (można też dodać kukurydzę)

Krok 3

dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką

Krok 4

gotuj przez 10 min, aż farsz zgęstnieje na tyle, że można będzie nim faszerować tortille

Krok 5

nagrzej piekarnik do 180*C

Krok 6

przygotuj tortille na środek wyłóż trochę farszu posyp serem i zawiń

Krok 7

piecz w piekarniku przez 8 minut lub podsmaż w opiekaczu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • burito - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej