burito przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

burito

Autor: Patrycja

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

60 mililitrów

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

farsz: podsmaż posiekany czosnek i cebulę na oleju, dodaj mięso mielone i smaż, aż się przyrumieni

Krok 2

dodaj przecier pomidorowy i fasolę (można też dodać kukurydzę)

Krok 3

dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką

Krok 4

gotuj przez 10 min, aż farsz zgęstnieje na tyle, że można będzie nim faszerować tortille

Krok 5

nagrzej piekarnik do 180*C

Krok 6

przygotuj tortille na środek wyłóż trochę farszu posyp serem i zawiń

Krok 7

piecz w piekarniku przez 8 minut lub podsmaż w opiekaczu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • burito - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej