burito przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

burito

Autor: Patrycja

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

60 mililitrów

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

farsz: podsmaż posiekany czosnek i cebulę na oleju, dodaj mięso mielone i smaż, aż się przyrumieni

Krok 2

dodaj przecier pomidorowy i fasolę (można też dodać kukurydzę)

Krok 3

dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką

Krok 4

gotuj przez 10 min, aż farsz zgęstnieje na tyle, że można będzie nim faszerować tortille

Krok 5

nagrzej piekarnik do 180*C

Krok 6

przygotuj tortille na środek wyłóż trochę farszu posyp serem i zawiń

Krok 7

piecz w piekarniku przez 8 minut lub podsmaż w opiekaczu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • burito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • burito - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej