
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
0.75 szklanki
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ, DODAĆ CUKIER, MAK, MĄKĘ, PROSZEK, ROZTOPIONY TŁUSZCZ.
Krok 2
WSZYSTKO WYMIESZAĆ I WLAĆ DO FORMY BABKOWEJ. MOŻNA DODAĆ OLEJEK MIGDAŁOWY. PIEC OK 40 MIN.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej