
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Płatki owsiane oraz pokrojonego w plasterki banana blendujemy. Dodajemy jajko i jeszcze chwilę blendujemy do uzyskania jednolitej masy
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju (najlepiej rozprowadzić pędzelkiem) i wykładamy masę, formując placuszki. Gdy lekko się przyrumienią, przewracamy na drugą stronę.
Krok 3
Uwaga: placki smaży się naprawdę krótko, więc zwróćmy uwagę, by ich nie przypalić.
Krok 4
Gotowe placki podajemy z jogurtem naturalnym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej