Owsiane placki z bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owsiane placki z bananami

Autor: Monika Sergot

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płatki owsiane oraz pokrojonego w plasterki banana blendujemy. Dodajemy jajko i jeszcze chwilę blendujemy do uzyskania jednolitej masy

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju (najlepiej rozprowadzić pędzelkiem) i wykładamy masę, formując placuszki. Gdy lekko się przyrumienią, przewracamy na drugą stronę.

Krok 3

Uwaga: placki smaży się naprawdę krótko, więc zwróćmy uwagę, by ich nie przypalić.

Krok 4

Gotowe placki podajemy z jogurtem naturalnym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owsiane placki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owsiane placki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owsiane placki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owsiane placki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owsiane placki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owsiane placki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owsiane placki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owsiane placki z bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej