
Składniki
1 kilogram
1 szczypta
0.5 łyżeczki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Po obraniu zetrzeć ziemniaki na tarce (grube oczka). Posolić i poczekać aż wypłynie woda, odlać ją. Wbić jajka, roztrzepać i wymieszać. Dodać kumin i pieprz oraz drobno posiekaną cebulę, wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju (Ok 1 cm wysokości)

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej