Placki ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki ziemniaczane

Autor: Tomasz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 szczypta

0.5 łyżeczki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Po obraniu zetrzeć ziemniaki na tarce (grube oczka). Posolić i poczekać aż wypłynie woda, odlać ją. Wbić jajka, roztrzepać i wymieszać. Dodać kumin i pieprz oraz drobno posiekaną cebulę, wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju (Ok 1 cm wysokości)

Placki ziemniaczane - Krok 1
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej