Placki Jogurtowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki Jogurtowe

Autor: ab7d5898cf29b4dcddb3d3896b69ef 9eba68dafac17b864f3e66510cfd32

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jogurt wymieszać z jednym jajkiem i mąką - konsystencja musi być gęsta, ale taka, żeby masę łatwo było nakładać łyżką.

Krok 2

Następnie dodać odrobinę oleju żeby masę łatwo było nakładać i na rozgrzanej patelni usmażyć z jednej strony, a po zarumienieniu obrócić na drugą stronę. Pamiętajmy, że patelnia powinna być wcześniej nasmarowana olejem.

Krok 3

Placuszki można podać ze świeżymi owocami, na przykład truskawkami, albo z kremem czekoladowym.

Tagi:DESER
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej