
Składniki
200 gramów
1 sztuka
4 łyżki
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jogurt wymieszać z jednym jajkiem i mąką - konsystencja musi być gęsta, ale taka, żeby masę łatwo było nakładać łyżką.
Krok 2
Następnie dodać odrobinę oleju żeby masę łatwo było nakładać i na rozgrzanej patelni usmażyć z jednej strony, a po zarumienieniu obrócić na drugą stronę. Pamiętajmy, że patelnia powinna być wcześniej nasmarowana olejem.
Krok 3
Placuszki można podać ze świeżymi owocami, na przykład truskawkami, albo z kremem czekoladowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej