
Składniki
200 gramów
1 sztuka
4 łyżki
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jogurt wymieszać z jednym jajkiem i mąką - konsystencja musi być gęsta, ale taka, żeby masę łatwo było nakładać łyżką.
Krok 2
Następnie dodać odrobinę oleju żeby masę łatwo było nakładać i na rozgrzanej patelni usmażyć z jednej strony, a po zarumienieniu obrócić na drugą stronę. Pamiętajmy, że patelnia powinna być wcześniej nasmarowana olejem.
Krok 3
Placuszki można podać ze świeżymi owocami, na przykład truskawkami, albo z kremem czekoladowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej