Placki Jogurtowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki Jogurtowe

Autor: ab7d5898cf29b4dcddb3d3896b69ef 9eba68dafac17b864f3e66510cfd32

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jogurt wymieszać z jednym jajkiem i mąką - konsystencja musi być gęsta, ale taka, żeby masę łatwo było nakładać łyżką.

Krok 2

Następnie dodać odrobinę oleju żeby masę łatwo było nakładać i na rozgrzanej patelni usmażyć z jednej strony, a po zarumienieniu obrócić na drugą stronę. Pamiętajmy, że patelnia powinna być wcześniej nasmarowana olejem.

Krok 3

Placuszki można podać ze świeżymi owocami, na przykład truskawkami, albo z kremem czekoladowym.

Tagi:DESER
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej