Placki Jogurtowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki Jogurtowe

Autor: ab7d5898cf29b4dcddb3d3896b69ef 9eba68dafac17b864f3e66510cfd32

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jogurt wymieszać z jednym jajkiem i mąką - konsystencja musi być gęsta, ale taka, żeby masę łatwo było nakładać łyżką.

Krok 2

Następnie dodać odrobinę oleju żeby masę łatwo było nakładać i na rozgrzanej patelni usmażyć z jednej strony, a po zarumienieniu obrócić na drugą stronę. Pamiętajmy, że patelnia powinna być wcześniej nasmarowana olejem.

Krok 3

Placuszki można podać ze świeżymi owocami, na przykład truskawkami, albo z kremem czekoladowym.

Tagi:DESER
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki Jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej