
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
2 szczypty
1 sztuka
1 sztuka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrac i drobno posiekac cebule. Wstawić ok.litr wody z kostka na bulion na sredni ogień. Warto nastawić tez ryz lub makaron.
Krok 2
Cebule smażymy na patelni do lekkiego zarumienienia, następnie odlewamy zbędny olej.
Krok 3
Do cebuli dodajemy pomidory wraz z sokiem z puszki. Smażymy razem z cebula do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji pilnując zeby sie nie przypalilo. W razie czego podlewamy wodą.
Krok 4
Po zesmazeniu pomidorów dodajemy do bulionu i miksujemy to blenderem.
Krok 5
Doprawiamy pieprzem do smaku i gotujemy ok 5 min na małym ogniu ale zeby delikatnie wrzalo.
Krok 6
Podajemy na talerzu z dodatkiem ryżu, makaronu bądź lanego ciasta. Dekorujemy posiekaną pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej