Pomidorowa w 15 minut. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa w 15 minut.

Autor: Paweł Korczyński

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrac i drobno posiekac cebule. Wstawić ok.litr wody z kostka na bulion na sredni ogień. Warto nastawić tez ryz lub makaron.

Krok 2

Cebule smażymy na patelni do lekkiego zarumienienia, następnie odlewamy zbędny olej.

Krok 3

Do cebuli dodajemy pomidory wraz z sokiem z puszki. Smażymy razem z cebula do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji pilnując zeby sie nie przypalilo. W razie czego podlewamy wodą.

Krok 4

Po zesmazeniu pomidorów dodajemy do bulionu i miksujemy to blenderem.

Krok 5

Doprawiamy pieprzem do smaku i gotujemy ok 5 min na małym ogniu ale zeby delikatnie wrzalo.

Krok 6

Podajemy na talerzu z dodatkiem ryżu, makaronu bądź lanego ciasta. Dekorujemy posiekaną pietruszką.

Paweł Korczyński

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa w 15 minut. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa w 15 minut. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa w 15 minut. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa w 15 minut. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa w 15 minut. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa w 15 minut. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa w 15 minut. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej