
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
2 szczypty
1 sztuka
1 sztuka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrac i drobno posiekac cebule. Wstawić ok.litr wody z kostka na bulion na sredni ogień. Warto nastawić tez ryz lub makaron.
Krok 2
Cebule smażymy na patelni do lekkiego zarumienienia, następnie odlewamy zbędny olej.
Krok 3
Do cebuli dodajemy pomidory wraz z sokiem z puszki. Smażymy razem z cebula do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji pilnując zeby sie nie przypalilo. W razie czego podlewamy wodą.
Krok 4
Po zesmazeniu pomidorów dodajemy do bulionu i miksujemy to blenderem.
Krok 5
Doprawiamy pieprzem do smaku i gotujemy ok 5 min na małym ogniu ale zeby delikatnie wrzalo.
Krok 6
Podajemy na talerzu z dodatkiem ryżu, makaronu bądź lanego ciasta. Dekorujemy posiekaną pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej