Miodownik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miodownik

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

75 gramów

30 gramów

30 gramów

30 gramów

15 gramów

10 gramów

10 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja z cukrem i cukrem waniliowym miksujemy. Masło z modem roztapiamy w garnku z grubym dnem, ale nie zagotowujemy.

Krok 2

Do masy jajecznej dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika(wszystko przesiane przez sitko). Następnie wlewamy powoli masło z miodem. Dodajemy ew. bakalie.

Krok 3

Ciasto wlewamy do tortownicy lub formy keksowej natłuszczonej i wysypanej bułką tartą. Pieczmy 50 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej