Miodownik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miodownik

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

75 gramów

30 gramów

30 gramów

30 gramów

15 gramów

10 gramów

10 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja z cukrem i cukrem waniliowym miksujemy. Masło z modem roztapiamy w garnku z grubym dnem, ale nie zagotowujemy.

Krok 2

Do masy jajecznej dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika(wszystko przesiane przez sitko). Następnie wlewamy powoli masło z miodem. Dodajemy ew. bakalie.

Krok 3

Ciasto wlewamy do tortownicy lub formy keksowej natłuszczonej i wysypanej bułką tartą. Pieczmy 50 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej