Miodownik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miodownik

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

75 gramów

30 gramów

30 gramów

30 gramów

15 gramów

10 gramów

10 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja z cukrem i cukrem waniliowym miksujemy. Masło z modem roztapiamy w garnku z grubym dnem, ale nie zagotowujemy.

Krok 2

Do masy jajecznej dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika(wszystko przesiane przez sitko). Następnie wlewamy powoli masło z miodem. Dodajemy ew. bakalie.

Krok 3

Ciasto wlewamy do tortownicy lub formy keksowej natłuszczonej i wysypanej bułką tartą. Pieczmy 50 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej