Miodownik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miodownik

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

75 gramów

30 gramów

30 gramów

30 gramów

15 gramów

10 gramów

10 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja z cukrem i cukrem waniliowym miksujemy. Masło z modem roztapiamy w garnku z grubym dnem, ale nie zagotowujemy.

Krok 2

Do masy jajecznej dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika(wszystko przesiane przez sitko). Następnie wlewamy powoli masło z miodem. Dodajemy ew. bakalie.

Krok 3

Ciasto wlewamy do tortownicy lub formy keksowej natłuszczonej i wysypanej bułką tartą. Pieczmy 50 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miodownik  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej