
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany rozgnieść widelcem na papkę
Krok 2
wbić jajka i wszystko połączyć
Krok 3
na odrobinie oleju, bądź na suchej patelni smażyć placuszki
Krok 4
jak pojawią się bąbelki przewrócić na drugą stronę i smażyć do zarumienienia
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej