Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany rozgnieść widelcem na papkę
Krok 2
wbić jajka i wszystko połączyć
Krok 3
na odrobinie oleju, bądź na suchej patelni smażyć placuszki
Krok 4
jak pojawią się bąbelki przewrócić na drugą stronę i smażyć do zarumienienia
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej