JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI

Autor: Dagmara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

15 gramów

10 gramów

1 łyżka

50 gramów

35 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i szczypiorek drobno posiekać, a suszone pomidory pokroić w plastry.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni roztopić połowę masła, dodać posiekaną cebulę i krótko podsmażyć. Następnie dodać suszone pomidory i rozbite jajka. Całość mieszać, aż jajka się zetną. Doprawić pieprzem i solą.

Krok 3

Gotową jajecznicę posypać szczypiorkiem. Podawać z kromką chleba posmarowaną pozostałą częścią masła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej