JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI

Autor: Dagmara

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

15 gramów

10 gramów

1 łyżka

50 gramów

35 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i szczypiorek drobno posiekać, a suszone pomidory pokroić w plastry.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni roztopić połowę masła, dodać posiekaną cebulę i krótko podsmażyć. Następnie dodać suszone pomidory i rozbite jajka. Całość mieszać, aż jajka się zetną. Doprawić pieprzem i solą.

Krok 3

Gotową jajecznicę posypać szczypiorkiem. Podawać z kromką chleba posmarowaną pozostałą częścią masła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej