JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI

Autor: Dagmara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

15 gramów

10 gramów

1 łyżka

50 gramów

35 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i szczypiorek drobno posiekać, a suszone pomidory pokroić w plastry.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni roztopić połowę masła, dodać posiekaną cebulę i krótko podsmażyć. Następnie dodać suszone pomidory i rozbite jajka. Całość mieszać, aż jajka się zetną. Doprawić pieprzem i solą.

Krok 3

Gotową jajecznicę posypać szczypiorkiem. Podawać z kromką chleba posmarowaną pozostałą częścią masła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej