
Składniki
2 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
125 gramów
2.5 łyżeczki
3 sztuki
0.5 kilograma
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
WYMIESZAĆ MĄKĘ Z PROSZKIEM CUKREM, DODAĆ JAJA, MLEKO I TŁUSZCZ.
Krok 2
ZROBIĆ KRUSZONKĘ: WYMIESZAĆ MASŁO, CUKIER I MĄKĘ.
Krok 3
WYŁOŻYĆ CIASTO NA BLACHĘ , POŁOŻYĆ OWOCE I KRUSZONKĘ.
Krok 4
PIEC OK. 40 MINUT W TEMP. 200 STOPNI.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej