PLACEK Z KRUSZONKĄ I OWOCAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PLACEK Z KRUSZONKĄ I OWOCAMI

Autor: Aneta Wesołowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

125 gramów

2.5 łyżeczki

3 sztuki

0.5 kilograma

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

WYMIESZAĆ MĄKĘ Z PROSZKIEM CUKREM, DODAĆ JAJA, MLEKO I TŁUSZCZ.

Krok 2

ZROBIĆ KRUSZONKĘ: WYMIESZAĆ MASŁO, CUKIER I MĄKĘ.

Krok 3

WYŁOŻYĆ CIASTO NA BLACHĘ , POŁOŻYĆ OWOCE I KRUSZONKĘ.

Krok 4

PIEC OK. 40 MINUT W TEMP. 200 STOPNI.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PLACEK Z KRUSZONKĄ I OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PLACEK Z KRUSZONKĄ I OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PLACEK Z KRUSZONKĄ I OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PLACEK Z KRUSZONKĄ I OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PLACEK Z KRUSZONKĄ I OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PLACEK Z KRUSZONKĄ I OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PLACEK Z KRUSZONKĄ I OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PLACEK Z KRUSZONKĄ I OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej