Składniki
2 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
125 gramów
2.5 łyżeczki
3 sztuki
0.5 kilograma
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
WYMIESZAĆ MĄKĘ Z PROSZKIEM CUKREM, DODAĆ JAJA, MLEKO I TŁUSZCZ.
Krok 2
ZROBIĆ KRUSZONKĘ: WYMIESZAĆ MASŁO, CUKIER I MĄKĘ.
Krok 3
WYŁOŻYĆ CIASTO NA BLACHĘ , POŁOŻYĆ OWOCE I KRUSZONKĘ.
Krok 4
PIEC OK. 40 MINUT W TEMP. 200 STOPNI.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej