
Składniki
null
0.5 szklanki
200 gramów
null
700 mililitrów
3 sztuki
30 gramów
20 gramów
200 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ze szklanki mleka, mąki pszennej i drożdży zrób rozczyn. Pozostaw na 15 minut.
Krok 2
Gdy rozczyn wyrośnie dodaj mąkę gryczaną i tyle mleka, żeby ciasto miało gęstość śmietany.
Krok 3
Następnie dodaj żółtka, stopione masło, sól i ubite białka, odstaw do wyrośnięcia.
Krok 4
Formuj małe placuszki i smaż z obu stron na niewielkiej patelni , podawaj ze śmietana i kawiorem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















