
Składniki
1 szklanka
0.7 szklanki
2 sztuki
1 łyżka
2 opakowania
8 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę namocz i rozpuść w gorącej wodzie z cukrem.
Krok 2
Mango zmiksuj z mlekiem oraz lodem i dodaj żelatynę. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Kiedy pudding zacznie robić się gęsty, przelej go do miseczek i umieść w lodówce na ok. 3 godziny.
Krok 4
Przed podanie skrop deser cytryną i udekoruj ćwiartkami limetki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej