Pudding mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding mango

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.7 szklanki

2 sztuki

1 łyżka

2 opakowania

8 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz i rozpuść w gorącej wodzie z cukrem.

Krok 2

Mango zmiksuj z mlekiem oraz lodem i dodaj żelatynę. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Kiedy pudding zacznie robić się gęsty, przelej go do miseczek i umieść w lodówce na ok. 3 godziny.

Krok 4

Przed podanie skrop deser cytryną i udekoruj ćwiartkami limetki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Rogaliki bez drożdży
czas przygotowania
150 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej