
Składniki
1 szklanka
0.7 szklanki
2 sztuki
1 łyżka
2 opakowania
8 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę namocz i rozpuść w gorącej wodzie z cukrem.
Krok 2
Mango zmiksuj z mlekiem oraz lodem i dodaj żelatynę. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Kiedy pudding zacznie robić się gęsty, przelej go do miseczek i umieść w lodówce na ok. 3 godziny.
Krok 4
Przed podanie skrop deser cytryną i udekoruj ćwiartkami limetki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej