
Składniki
1 szklanka
0.7 szklanki
2 sztuki
1 łyżka
2 opakowania
8 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żelatynę namocz i rozpuść w gorącej wodzie z cukrem.
Krok 2
Mango zmiksuj z mlekiem oraz lodem i dodaj żelatynę. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Kiedy pudding zacznie robić się gęsty, przelej go do miseczek i umieść w lodówce na ok. 3 godziny.
Krok 4
Przed podanie skrop deser cytryną i udekoruj ćwiartkami limetki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























