Pudding mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding mango

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.7 szklanki

2 sztuki

1 łyżka

2 opakowania

8 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę namocz i rozpuść w gorącej wodzie z cukrem.

Krok 2

Mango zmiksuj z mlekiem oraz lodem i dodaj żelatynę. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Kiedy pudding zacznie robić się gęsty, przelej go do miseczek i umieść w lodówce na ok. 3 godziny.

Krok 4

Przed podanie skrop deser cytryną i udekoruj ćwiartkami limetki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej