Pulchny piernik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1.5 szklanki

1 szklanka

5 łyżek

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Po ostudzeniu oblać polewą zostawioną z masy.

Krok 2

Piec w keksówce. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 45 min. w 180 st.

Krok 3

Ubić białka, po czym wsypać wszystkie składniki ciasta, łącznie z roztopionym tłuszczem i wymieszać robotem na wolnych obrotach.

Krok 4

Kasię rozpuścić, dodać cukier i kakao. Zagotować, ostudzić-odlać 5 łyżek na polewę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulchny piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulchny piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulchny piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulchny piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulchny piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulchny piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulchny piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mieszczański piernik
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej