Pulchny piernik

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

470

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

5 łyżek

2 łyżki

1.5 szklanki

1 łyżeczka

1 szklanka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Po ostudzeniu oblać polewą zostawioną z masy.

Krok 2

Piec w keksówce. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 45 min. w 180 st.

Krok 3

Ubić białka, po czym wsypać wszystkie składniki ciasta, łącznie z roztopionym tłuszczem i wymieszać robotem na wolnych obrotach.

Krok 4

Kasię rozpuścić, dodać cukier i kakao. Zagotować, ostudzić-odlać 5 łyżek na polewę.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej