Puszysty biszkopt z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszysty biszkopt z jabłkami

Autor: saphira7773

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

5 sztuk

80 gramów

1 łyżeczka

5 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka obieramy i kroimy wedle uznania, ja preferuję sposób "na ósemki", a następnie na mniejsze plasterki. Tortownicę/blachę wykładamy papierem do pieczenia.

Krok 2

Do miski wbijamy pięć całych jajek. Miksujemy dodając cukier i cukier puder, aż masa będzie puszysta i jasnokremowa, czyli średnio 20 min.

Krok 3

Jak masa będzie wyglądać odpowiednio dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Cały czas miksujemy.

Krok 4

Do tortownicy wyłożonej papierem wlewamy 3/4 masy. Układamy na niej jabłka. Resztą masy przykrywamy jabłka.

Krok 5

Następnie blachę wstawiamy do nagrzanego do 180C na ok 40 min. Proces pieczenia należy kontrolować, gdyż może wystarczyć np 35 min, a może trzeba będzie potrzymać 10 min dłużej.

Krok 6

Upieczone i przestygnięte ciasto posypujemy cukrem pudrem przed podaniem. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszysty biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszysty biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszysty biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszysty biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszysty biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszysty biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszysty biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszysty biszkopt z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej