Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

800 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Nektarynki umyj, obierz, przekrój na pół i usuń z nich pestki.

Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - Krok 1

Krok 2

Jogurt wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Nałóż na połówki nektarynek.

Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymiNektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, witaminy C, witaminy E, ryboflawiny, witaminy B12.