Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
8 sztuk
800 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Nektarynki umyj, obierz, przekrój na pół i usuń z nich pestki.

Krok 2
Jogurt wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Nałóż na połówki nektarynek.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, witaminy C, witaminy E, ryboflawiny, witaminy B12.