Pyszna morelka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

6 łyżek

6 łyżek

2 łyżeczki

1 szczypta

1 opakowanie

3 sztuki

0.75 sztuki

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię stopić i ostudzić.

Krok 2

Mąkę wymieszać z proszkiem.

Krok 3

Morele umyć osuszyć, wyjąć pestki, pokroić w grubą kostkę.

Krok 4

Jajka ubić z solą, cukrem, następnie dodać mąkę i Kasię. Wymieszać na jednolitą masę.

Krok 5

Dodać owoce i wylać na blaszkę.

Krok 6

Wstawić do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika.

Krok 7

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna morelka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna morelka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna morelka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna morelka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna morelka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna morelka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna morelka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej