
Składniki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
4 sztuki
8 sztuk
0.75 szklanki
750 gramów
2.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kurczaka pokrój na kawałki i usmaż na rumiano na oleju.
Krok 2
Dodaj cebulę i podsmaż.
Krok 3
Dorzuć pomidory i przyprawy, duś na małym ogniu przez ok. 5 minut.
Krok 4
Na oleju krótko podsmaż tortille.
Krok 5
Na każdej tortilli wyłóż sos, posyp żółtym serem i przykryj drugim naleśnikiem. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej