Quessedilla z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Quessedilla z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

4 sztuki

8 sztuk

0.75 szklanki

750 gramów

2.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka pokrój na kawałki i usmaż na rumiano na oleju.

Krok 2

Dodaj cebulę i podsmaż.

Krok 3

Dorzuć pomidory i przyprawy, duś na małym ogniu przez ok. 5 minut.

Krok 4

Na oleju krótko podsmaż tortille.

Krok 5

Na każdej tortilli wyłóż sos, posyp żółtym serem i przykryj drugim naleśnikiem. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quessedilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quessedilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quessedilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quessedilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quessedilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quessedilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quessedilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Quessedilla z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej