
Składniki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
4 sztuki
8 sztuk
0.75 szklanki
750 gramów
2.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kurczaka pokrój na kawałki i usmaż na rumiano na oleju.
Krok 2
Dodaj cebulę i podsmaż.
Krok 3
Dorzuć pomidory i przyprawy, duś na małym ogniu przez ok. 5 minut.
Krok 4
Na oleju krótko podsmaż tortille.
Krok 5
Na każdej tortilli wyłóż sos, posyp żółtym serem i przykryj drugim naleśnikiem. Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej