Raita bananowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Raita bananowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

50 gramów

400 mililitrów

4 sztuki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz i drobno pokrój.

Krok 2

Zmiksuj razem z jogurtem, wiórkami, cukrem i solą.

Krok 3

Miksuj przez około 10 minut, po czym przelej do miski i udekoruj miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Raita bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Raita bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Raita bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Raita bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Raita bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Raita bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Raita bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Raita bananowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Makaron z sosem 4 sery
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej