
Składniki
null
1 sztuka
500 mililitrów
0.5 łyżeczki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Następnie posól i odstaw na godzinę, aby zmiękły. Po tym czasie odlej nadmiar wody.
Krok 3
Paprykę umyj i posiekaj. Jogurt dokładnie wymieszaj z solą.
Krok 4
Dodaj do niego paprykę i ogórki. Przelej raitę do małych miseczek, posyp z wierzchu garam masala i chilli.
Krok 5
Odstaw do lodówki na 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej