Raita z ogórka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Raita z ogórka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

500 mililitrów

0.5 łyżeczki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Następnie posól i odstaw na godzinę, aby zmiękły. Po tym czasie odlej nadmiar wody.

Krok 3

Paprykę umyj i posiekaj. Jogurt dokładnie wymieszaj z solą.

Krok 4

Dodaj do niego paprykę i ogórki. Przelej raitę do małych miseczek, posyp z wierzchu garam masala i chilli.

Krok 5

Odstaw do lodówki na 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Raita z ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Raita z ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Raita z ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Raita z ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Raita z ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Raita z ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Raita z ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Raita z ogórka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej