
Składniki
null
1 sztuka
500 mililitrów
0.5 łyżeczki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Następnie posól i odstaw na godzinę, aby zmiękły. Po tym czasie odlej nadmiar wody.
Krok 3
Paprykę umyj i posiekaj. Jogurt dokładnie wymieszaj z solą.
Krok 4
Dodaj do niego paprykę i ogórki. Przelej raitę do małych miseczek, posyp z wierzchu garam masala i chilli.
Krok 5
Odstaw do lodówki na 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej