Rolada mięsna z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada mięsna z serem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

null

100 gramów

0.5 pęczka

1 kilogram

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszaj z Fixem Knorr. Białą część pora zblanszuj a następnie osusz.

Krok 2

Na aluminiowej folii posmarowanej oliwą uformuj z masy mięsnej prostokąt o gr. 1 cm.

Krok 3

Sparzone pory pokrój na paski długości powstałego prostokąta z mięsa mielonego. Ułóż je na mięsie.

Krok 4

Zroluj mięso wzdłuż dłuższego boku pomagając sobie folią. Przełóż gotową roladę do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 35 min.

Krok 5

Pod koniec pieczenia połóż na roladzie paski żółtego sera, gdy się przyrumieni, wyjmij roladę, pokrój na grube plastry i posyp natką pietruszki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada mięsna z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada mięsna z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada mięsna z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada mięsna z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada mięsna z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada mięsna z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada mięsna z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada mięsna z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej