
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
null
100 gramów
0.5 pęczka
1 kilogram
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone wymieszaj z Fixem Knorr. Białą część pora zblanszuj a następnie osusz.
Krok 2
Na aluminiowej folii posmarowanej oliwą uformuj z masy mięsnej prostokąt o gr. 1 cm.
Krok 3
Sparzone pory pokrój na paski długości powstałego prostokąta z mięsa mielonego. Ułóż je na mięsie.
Krok 4
Zroluj mięso wzdłuż dłuższego boku pomagając sobie folią. Przełóż gotową roladę do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 35 min.
Krok 5
Pod koniec pieczenia połóż na roladzie paski żółtego sera, gdy się przyrumieni, wyjmij roladę, pokrój na grube plastry i posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej