Rolada mięsna z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada mięsna z serem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1

100 gramów

2 sztuki

1 łyżka

0.5 pęczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszaj z Fixem Knorr. Białą część pora zblanszuj a następnie osusz.

Krok 2

Na aluminiowej folii posmarowanej oliwą uformuj z masy mięsnej prostokąt o gr. 1 cm.

Krok 3

Sparzone pory pokrój na paski długości powstałego prostokąta z mięsa mielonego. Ułóż je na mięsie.

Krok 4

Zroluj mięso wzdłuż dłuższego boku pomagając sobie folią. Przełóż gotową roladę do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 35 min.

Krok 5

Pod koniec pieczenia połóż na roladzie paski żółtego sera, gdy się przyrumieni, wyjmij roladę, pokrój na grube plastry i posyp natką pietruszki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada mięsna z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada mięsna z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada mięsna z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada mięsna z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada mięsna z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada mięsna z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada mięsna z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada mięsna z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej