
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
null
100 gramów
0.5 pęczka
1 kilogram
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone wymieszaj z Fixem Knorr. Białą część pora zblanszuj a następnie osusz.
Krok 2
Na aluminiowej folii posmarowanej oliwą uformuj z masy mięsnej prostokąt o gr. 1 cm.
Krok 3
Sparzone pory pokrój na paski długości powstałego prostokąta z mięsa mielonego. Ułóż je na mięsie.
Krok 4
Zroluj mięso wzdłuż dłuższego boku pomagając sobie folią. Przełóż gotową roladę do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 35 min.
Krok 5
Pod koniec pieczenia połóż na roladzie paski żółtego sera, gdy się przyrumieni, wyjmij roladę, pokrój na grube plastry i posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej