Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO
łatwe
79 osób zapisało
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
100 gramów
250 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj. Biały ser rozgnieć widelcem i dodaj czosnek. Dopraw masę pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne), całość wymieszaj.

Krok 2
Plastry mięsa lekko rozbij i posyp marynatą do mięs Knorr.

Krok 3
Na każdym plastrze cielęciny rozłóż czosnkowy ser, po czym całość zwiń i zepnij wykałaczką.

Krok 4
Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż na niej mięso.

Krok 5
Sos do pieczeni z cebulką Knorr rozpuść w zimnej wodzie. Zalej nim roladki na patelni i doprowadź do wrzenia, mieszając. Duś wszystko na małym ogniu, do momentu, gdy mięso stanie się miękkie.

Krok 6
Cebulę posiekaj, a pomidory pokrój w kostkę. Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj fasolkę szparagową, po chwili smażenia – pomidory. Dopraw je pieprzem do smaku. Roladki podawaj ze smażonymi ziemniakami i fasolką szparagową.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos do pieczeni z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO

