Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

100 gramów

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj. Biały ser rozgnieć widelcem i dodaj czosnek. Dopraw masę pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne), całość wymieszaj.

Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Plastry mięsa lekko rozbij i posyp marynatą do mięs Knorr.

Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na każdym plastrze cielęciny rozłóż czosnkowy ser, po czym całość zwiń i zepnij wykałaczką.

Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż na niej mięso.

Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Sos do pieczeni z cebulką Knorr rozpuść w zimnej wodzie. Zalej nim roladki na patelni i doprowadź do wrzenia, mieszając. Duś wszystko na małym ogniu, do momentu, gdy mięso stanie się miękkie.

Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Cebulę posiekaj, a pomidory pokrój w kostkę. Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj fasolkę szparagową, po chwili smażenia – pomidory. Dopraw je pieprzem do smaku. Roladki podawaj ze smażonymi ziemniakami i fasolką szparagową.

Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEORoladki z cielęciny z białym serem czosnkowym - VIDEO

Czosnek posiekaj. Biały ser rozgnieć widelcem i dodaj czosnek. Dopraw masę pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne), całość wymieszaj.