Roladki z kurczaka z boczkiem i ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kurczaka z boczkiem i ogórkiem

Autor: Ania Koloczek

ratingratingratingratingrating

3

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 sztuki

10 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy na cieńkie plastry w ten sposób aby uzyskać jak największą powierzchnię.Przyprawiamy-sól, pieprz , smarujemy musztardą Ogórki kroimy w dłuż a cebulę w piórka. Na tak przygotowane płaty układamy wcześniej przygotowane boczek, jarzyny oraz ser.

Krok 2

Teraz wszystko zawijamy w roladę i spinamy wykałaczkami aby wszystko podczas duszenia trzymało się razem. Obtaczamy w mące. Na dno garnka wlewamy troszkę oleju i układamy roladki a potem dolewamy trochę wody i stawimy na ogień pod przykryciem. Dorzucamy liscie laurowe , zielę i pieprz. Dusimy wszystko aż roladki będą miękkie.

Krok 3

Od czasu do czasu przewracamy roladki i dolewamy wodę gdy jest taka konieczność.Ściągamy pokrywkę i jeszcze trochę zostawiamy na ogniu aby nam się ładnie zarumieniły. Mąkę i śmietanę rozmieszamy i wlewamy do naczynia w którym dusiliśmy wcześniej .roladki.Zagotujemy mieszając i tak mamy sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka z boczkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka z boczkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka z boczkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka z boczkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka z boczkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka z boczkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka z boczkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczaka z boczkiem i ogórkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej