Roladki z kurczaka z boczkiem i ogórkiem
średnie
26 osób zapisało

Składniki
500 gramów
3 sztuki
10 gramów
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka kroimy na cieńkie plastry w ten sposób aby uzyskać jak największą powierzchnię.Przyprawiamy-sól, pieprz , smarujemy musztardą Ogórki kroimy w dłuż a cebulę w piórka. Na tak przygotowane płaty układamy wcześniej przygotowane boczek, jarzyny oraz ser.
Krok 2
Teraz wszystko zawijamy w roladę i spinamy wykałaczkami aby wszystko podczas duszenia trzymało się razem. Obtaczamy w mące. Na dno garnka wlewamy troszkę oleju i układamy roladki a potem dolewamy trochę wody i stawimy na ogień pod przykryciem. Dorzucamy liscie laurowe , zielę i pieprz. Dusimy wszystko aż roladki będą miękkie.
Krok 3
Od czasu do czasu przewracamy roladki i dolewamy wodę gdy jest taka konieczność.Ściągamy pokrywkę i jeszcze trochę zostawiamy na ogniu aby nam się ładnie zarumieniły. Mąkę i śmietanę rozmieszamy i wlewamy do naczynia w którym dusiliśmy wcześniej .roladki.Zagotujemy mieszając i tak mamy sos.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej