Rybne babeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne babeczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

100 gramów

null

100 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Usmażone ryby pokrój na kawałeczki.

Krok 2

Ser i pieczarki zetrzyj na tarce.

Krok 3

Z folii aluminiowej uformuj małe foremki, polej wewnątrz olejem i ułóż w nich ryby, potem pieczarki i przypraw.

Krok 4

Ułóż na blaszce i piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Folię lekko rozchyl i posyp babeczki żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne babeczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej