Rybne babeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne babeczki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

100 gramów

null

100 gramów

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Usmażone ryby pokrój na kawałeczki.

Krok 2

Ser i pieczarki zetrzyj na tarce.

Krok 3

Z folii aluminiowej uformuj małe foremki, polej wewnątrz olejem i ułóż w nich ryby, potem pieczarki i przypraw.

Krok 4

Ułóż na blaszce i piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Folię lekko rozchyl i posyp babeczki żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne babeczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej