
Składniki
null
null
100 gramów
null
100 gramów
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Usmażone ryby pokrój na kawałeczki.
Krok 2
Ser i pieczarki zetrzyj na tarce.
Krok 3
Z folii aluminiowej uformuj małe foremki, polej wewnątrz olejem i ułóż w nich ryby, potem pieczarki i przypraw.
Krok 4
Ułóż na blaszce i piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 5
Folię lekko rozchyl i posyp babeczki żółtym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej