Chleb marchewkowo czosnkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb marchewkowo czosnkowy

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 sztuka

300 mililitrów

150 gramów

1 łyżeczka

125 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 210 stopni.

Krok 2

Mąkę łączymy z solą, roźkrusMąkę łączymy z solą, kosteczka, proszkiem i sodą i dodajemy do nich marchewkę. Mieszamy tak, aby mąka otoczyła każdy wiórek marchewki (najlepiej pomieszać rękoma).

Krok 3

Następnie dodajemy jogurt i mleko. Ciasto wyrabiamy ok 2 minuty.

Krok 4

Tortownicę lub okrągłe naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia i delikatnie natłuszczamy olejem. Do naczynia przekładamy ciasto i opruszamy mąką wierzch. Pieczemy ok 40 - 45 min (ostatnie 5 minut tylko spód). Chleb będzie upieczony jeśli pukając w niego usłyszymy głuchy dzwięk.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb marchewkowo czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb marchewkowo czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb marchewkowo czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb marchewkowo czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb marchewkowo czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb marchewkowo czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb marchewkowo czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb marchewkowo czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej