Sałatka ceprese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ceprese

Autor: marzanna123512

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

25 mililitrów

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokruj bazylię dość drobno.

Krok 2

Dodaj do niej sprasowany czosnek i zalej wsystko oliwą.

Krok 3

Pomidory i ser pokroić w plastry, układać na przemian na talerzu polać wszystko bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ceprese  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ceprese  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ceprese  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ceprese  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ceprese  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ceprese  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ceprese  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ceprese  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej