Sałatka z buraków z pomidorkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Menu dnia

Sałatka z buraków z pomidorkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

2 sztuki

100 gramów

1 garść

1 garść

winegret:

1 łyżka

80 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki pokrój w grubą kostkę, pomidorki przekrój na pół, pomarańcze okrój ze skóry, a następnie wyfiletuj, pokrusz ser z niebieską pleśnią.

Krok 2

Składniki ułóż na talerzu. Wierzch sałatki posyp orzechami lub jeśli wolisz dowolnymi pestkami np. z dyni.

Krok 3

Składniki na winegret przełóż do miski dodaj 2-3 łyżki wody i wszystko dokładnie wymieszaj. Powstałym sosem polej po sałatce.

przepisy.pl

Dobra rada:

Sałatkę zawsze możesz wzbogacić upieczoną piersią z kurczaka lub np. szynka parmeńską. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z buraków z pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej